Rumah sakit bersalin

Rumah sakit bersalin

Memasuki trimester terakhir kehamilan, pelakon Rumah sakit bersalin dan pengacara popular Mira Filzah kini berdepan simpton yang lazimnya dihadapi ibu-ibu hamil lain.

Pelakon yang popular menerusi drama Pujaan Hati Kanda itu memberitahu, simptom yang dialami termasuklah sering mengalami sakit belakang dan kaki yang semakin membengkak saban hari.

Rumah sakit bersalin

“Sekarang pun dah sarat kalau ikutkan, kandungan usia dah masuk rumah sakit bersalin lapan bulan lebih saya dah mula rasa kerap sakit belakang, kaki pun selalu bengkak.

“Namun sekarang saya masih lagi ada komitmen kerja yang perlu diselesaikan sebelum fokus bercuti bersalin selepas 5 April nanti,” katanya yang memberitahu bakal melahirkan anak pertamanya itu awal Mei nanti.

Mira, 29, ditemui pada majlis Women of Excellence Awards2021/22 di Hotel Shangri-La malam semalam.

Pada majlis tersebut, Mira mererima anugerah Excellent Achievement Award In Entertainment Industry bagi bahagian lakonan yang disampaikan sendiri oleh ibu mentuanya iaitu Datuk Mastura Mohd. Yazid iaitu Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Tugas-Tugas Khas).

Ditanya mengenai persiapan menyambut kelahiran cahaya mata sulungnya itu, Mira atau nama lengkapnya Mira atau nama lengkapnya Nur Amirah Filzah Badioezaman berkata, tiada persiapan khusus dilakukan dan masih belum selesai sepenuhnya.

“Persiapan sebenarnya banyak benda belum selesai kerana masih sibuk dengan kerja. Jadi saya banyak tempah secara online sahaja macam baju anak.

“Bukan sahaja kerana bimbang akan virus Covid-19 sekarang, malah saya sendiri tak terhadkan untuk keluar. Cuma memang kekangan dari segi masa sahaja.

“Dari segi persiapan mental saya tak banyak fikir sangat ada sahaja bersembang dengan kawan mengenai proses bersalin dan sebagainya selebihnya saya hanya berfikiran positif,” katanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *